207 اس دی یا دنا پلاس توربو
207 اس دی یا دنا پلاس توربو ، بررسی دو ژانر مختلف از خودروسازی ایران
207 اس دی یا دنا پلاس توربو ؟
صنعت خودرو در ایران از دید بسیاری با بقیه جهان فرق می کند. این تفاوت فقط در کیفیت و به روز بودن محصولات نیست بلکه در تنوع محصولات هم دیده می شود. در اینجا خودرو های رقیب در یک کمپانی تولید می شود و عملا رقابت معنی ندارد. و به دلیل سیاست های قیمت گذاری، تنها ملاک برای مقایسه ها خواهد بود.مقایسه ما امروز از دید جهانی مقایسه درستی نیست زیرا در حال مقایسه یک خودرو توربوشارژر دار با خودرویی تنفس طبیعی هستیم اما به دلیل اینکه هردو حدود 200 میلیون تومان قیمت دارند امروز اینجا حاضر هستند تا رقابتی پر چالش را رقم بزنند.
زیبایی طراحی، اولین جاذب مشتری
همیشه اولین چیزی که خریدار را به سمت یک خودرو می کشاند طراحی آن است. اما بگذارید اول کار تکلیف 207 صندوقدار را مشخص کنیم. من از اول ورود 206 صندوقدار به بازار با طراحی ان مخالف بودم. اضافه کردن غیر علمی یک صندوق عقب به طراحی بی نقص 206 که باعث شد این خودرو در رسته ناموزون ترین طراحی های ایران خودرو قرار بگیرد. دلیل اینکه می گویم غیر علمی است را با یک مثال که خودم متوجهش شدم به شما نشان می دهم.
در 206 هاچبک فاصله باک با در عقب حدود 10 سانتی متر است. که با توجه به استاندارد های طراحی خودروی هاچبک درست و اصولی است. اما در خودروهای سدان باید باک در حد و حدود وسط گلگیر عقب قرار بگیرد . اما در 206 و 207 اس دی می بینیم که باک همان جای قبلی قرار گرفته است. از طرفی فاصله طولی دو محور(Wheel Base) ثابت مانده که عملا یعنی ما با یک 207 که فقط صندوق بزرگتری دارد روبرو هستیم نه یک سدان.
از طرفی در دنا پلاس توربو ما شاهد فیس لیفت بنیادی طرح قدیمی سمند بوده ایم. درست است که طراحی یونیک نیست و الگو برداری هایی شده اما از هر زاویه که نگاه می کنیم طراحی دلنشین تری در دنا دیده می شود.
اگر بحث زیبایی باشد می توان گفت چراغ های جلو و عقب 207 هم بد نیستند، اما صندوق خودرو نمای کلی را خراب کرده و جلوه بدی به زیبایی خودرو داده است. اما هنوز شاید بتوان گفت طراحی 207 جذاب تر و جوان پسندانه تر است. پس در این قسمت می توان با فاصله ی کم دنا پلاس را برنده دانست.
زور بازوی کدام بیشتر است؟
با توجه به اشاره ای که اول متن کردم مقایسه موتور پرخوران با تنفس طبیعی درست نیست. اگر 207 هم توربو داشت می توانست رقیب بهتری برای دنا در این قسمت باشد. اما خب آن موقع خیلی بیشتر از 200 میلیون قیمت داشت.
در حال حاضر دنا با موتور ef7 توربو که 150 اسب بخار قدرت و 215 نیوتون متر گشتاور دارد عرضه می شود. البته با برداشتن محدودیت های ECU می توان به قدرت 180 اسب بخار و 250 نیوتون متر گشتاور با همین توربو رسید.
در آن طرف میدان 207 اس دی با موتور tu5 که 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتون متر گشتاور دارد ظاهر شده است. موتوری که البته در گذر سالیان به دلیل ایرانیزه شدن و ECU سری 7.4.5 حدود 5 اسب بخار ضعیف شده است و ان tu5 پرتوان قبلی نیست. با توجه به اعداد دیگر حرفی از برنده نمیزنیم چون برنده از خط پایان درگ رد شده!
ایمنی و امکانات، فاکتور های اروپایی پسند
این دو مورد بیشتر در مورد خرید خودرو در اروپا مد نظر است اما باید گفت از لحاظ اپشن این دو خودرو در یک سطح هستند و با داشتن 4 ایربگ و سیستم ABS و EBD و کنترلر های روی فرمان بسیار شبیه هم هستند. البته دنا سانروف دارد که نکته جذابی است.
پس می توان گفت انتخاب بین این دو خودرو در زمینه اپشن بستگی به معیار های شما دارد و ما در این مورد دخالت نمی کنیم.
اما در ایمنی هم همین گونه است. این خودرو ها در هیچ شرکت معتبری تست ایمنی نشده اند و نمی توان در مورد این قسمت بحث کرد. اما با بررسی های انجام شده در تصادفات جاده ای می توان گفت شاید دنا بهتر باشد. . . اما این فقط یک یک شاید است. . . .
اندکی پشت فرمان
بیایید کاتالوگ ها را کنار بگذاریم و پشت فرمان بنشینیم. با 207 صندوق دار شروع می کنم.
دست گیره ها به همان سبک 206 های قدیمی هستند که فقط رنگ شده اند. رودری ها هم به شکل قدیم دیده می شوند. بعد از نشستن در جایگاه راننده اولین نکته ای بود که سرم با ستون A خودرو برخورد کرد! و بعد از ان زانویم با زیر فرمان درگیر شد. سریع صندلی را عقب دادم تا کمی نفس بکشم! مانیتور خودرو مهم ترین نکته مثبتی است که در این خودرو دیده می شود. صندلی ها نسبتا خشک هستند اما در کوتاه مدت ازار دهنده نیستند. غربیلک فرمان زیبا طراحی شده و کلید ها بلوتوث و کنترل کننده ها صدا روی آن دیده می شوند. از کیفیت هم دیگر نگوییم چون این روز ها کیفیتی یافت نمی شود!
استارت می زنم و دنده را در حالت D قرار می دهم. شروع ارامی بود و دنده ها هم در دور ها پایین ارام عوض می شوند. البته اگر قصد شتاب گیری داشته باشید دنده ها اندکی خشن می شوند و خبری از ارامش نخواهد بود.
فرمان خودرو بی نظیر است. که آن هم دلیلش استفاده از فرمان برقی در این خودرو است که هندلینگ ان را از قبل هم بهتر کرده است. دید راننده خوب است و ماشین تحت کنترل قرار دارد. شتاب گیری راضی کننده نیست و بنظرم بهتر است این خودرو را تحت فشار نذاریم اما خبر خوب این است که هر چقدر هم سرعت بگیرید ترمز های بسیار خوب این خودرو در کسری از ثانیه آن را متوقف می کنند و نگرانی از بابت قدرت ترمزگیری نخواهید داشت.
فضا در صندلی های عقب خودرو بسیار تنگ و نامناسب است. زیرا در داخل با با یک هاچبک طرفیم و تست کننده 186 سانتی متری که بنده باشم در عقب خودرو راهی جز 4 زانو نشستن و خم کردن خود ندارم!چ
حالا سراغ دنا می رویم. دنا مورد نظر نسخه فول است که با سانروف عرضه می شود. تفاوت ظاهری زیادی نیست البته بجز ارم توربو روی گلگیر که اشتیاقم را برای تست بیشتر می کند.
خودرو یکم پر سر و صدا تر از 207 اس دی روشن می شود. بنظرم صندلی ها نرم تر از 207 هستد و کابین جادار تر است. مانیتور در جای مناسبی قرار گرفته و نیاز نیست مثل 207 به جلو خم شوم. شروع به حرکت می کنم و خودرو در دور موتور 2200 تا 4800 شتاب و کشش بسیار خوبی دارد. اما تعجب من این است که چرا شرکت این محدودیت را وضع کرده و باعث می شود مجبور بشویم دنده را زیر 5000 RPM عوض کنیم. و نتیجه ای جز شتاب 9.5 ثانیه ای این خودرو ندارد که اگر توربو در دور های بالاتر فعال بود قطعا حدود 1 ثانیه شتاب بهتری می گرفت.
در حال رانندگی این نکته حس می شد که با اینکه از توربو در موتور این خودرو استفاده شده اما باز هم دنا یک خودروی خانوادگی و نرم است. هنوز هم ویژگی های جد خود سمند را دارد و هنوز ستون A نمیگذارد جاده را ببینیم. ترمز های خودرو هم خوب هستند و خودرو در پیچ ها بسیار بهتر از 207 عمل می کند. که بخشی از این بهتر بودن به دلیل رینگ های جدید 16 اینچی آن است.
علیرغم 100 cc حجم بیشتر و 100 کیلوگرم وزن بیشتر دنا پلاس توربو نسبت به 207 اس دی مصرف سوخت این دو خودرو نزدیک به هم و حدود 8 لیتر در 100 کیلومتر به شکل ترکیبی است.
مشکلات آقای توربو و نیمه پر لیوان 207
بیایید اعداد و ارقام را کنار بگذاریم. در مقایسه موتور ها باید گفت موتور ef7 موتور پردردسری است. حال که توربو دار هم شده لیست مشکلاتش را طولانی تر کرده. این موتور EF7 علاوه بر ایراداتی که در تعمیر دارد و هزینه بالا قطعاتش خیلی با توربوشارژ خوب نیست. موتور حساس به بنزین است و در برخی مدل ها ( مخصوصا سورن های توربو) نقص های زیادی دیده می شود. در دنا ها با استفاده از اینترکولر های بزرگتر مشکلات کمتر شده اند اما هنوز با یک موتور بی دردسر طرف نیستیم.
در طرف دیگر موتور محبوب tu5 است که به جرات می توانم بگویم شاید با نصب توربو شاید گران تر از دنا می شد اما قطعا خیلی سریع تر از آن عمل می کرد. پس باید واقع بین بود و TU5 را چند پله بالاتر از EF7 قرار داد.
حرف اخر
اگر مجرد هستید، یا خانوده 3 نفره کوچکی هستید که در شهر رانندگی می کنید و اهل شتاب هم نیستید 207 اس دی برای شما انتخابی خوب است.
اما اگر خانواده پرجمعیتی هستید، اهل سفر هم هستید و از اینکه در سبقت ها بقیه را از اینه بغل به وسط منتقل کنید بدتان نمی اید دنا پلاس توربو خودروی شماست!
یادتان نرود این شما هستید که تصمیم نهایی را میگیرید. و خیلی از موارد به سلیقه هر شخص بستگی دارد. حالا این سوال را ما از شما میپرسیم! 207 اس دی یا دنا پلاس توربو ؟